sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Blogistanian kirjallisuuspalkinnot 2017: omat ääneni

Tänään on kevään jännittävimmän kirjapalkintoäänestyksen aika. Kymmenet kirjabloggarit äänestävät vuoden parhaista kirjoista, ja tulokset saadaan selville huomenna.

Osallistun äänestykseen kolmatta kertaa, ja ensimmäisen kerran äänestän kaikissa kategorioissa. Olen myös vastuussa Tieto-sarjan äänten laskemisesta, joten aloitan kertomalla omat ehdokkaani siihen.


Annan Blogistanian Tieto -sarjassa omat ääneni seuraaville hienoille ja tärkeille vuonna 2017 julkaistuille tietoteoksille (sarjassa saa äänestää myös elämäkerrallisia teoksia ja esseitä):


Blogistanian Finlandian äänet koostaa Hurja hassu lukija. Minun lukemistani kotimaisista kirjoista parhaimmisto on tässä:


Blogistanian Globaliassa äänestetään vuoden parhaita käännöskirjoja. Tämän kategorian äänet koostaa Oksan hyllyltä -blogi. Tähän sarjaan minulla oli aika vähän ehdokkaita, koska luin viime vuonna vanhempia käännöskirjoja ja nuortenkirjoiksi luokiteltavia. Päädyin seuraaviin (joista näistäkin viimeinen saa varmaan muilta ääniä myös kuopus-kategoriassa):


Osallistun Blogistanian Kuopus -äänestykseen ensimmäistä kertaa. Tämän palkinnon äänet laskee Yöpöydän kirjat -blogi. Annan ääniä seuraaville lasten- ja nuortenkirjoille:Maanantaina klo 10 emäntäblogit julkistavat ääntenlaskun tulokset ja eri kategorioiden voittajat. Sitä odotellessa parasta tässä on eittämättä se, että pääsee blogikierroksella näkemään, mitä muut ovat äänestäneet, ja kerryttämään lisää kirjoja lukulistalle.

Blogistanian kirjapalkintoäänestyksen säännöt löytyvät täältä. Logot on suunnitellut Marja-Leena Liipo.

17 kommenttia:

 1. Hyvä, meillä oli kaksi kirjaa Ruskeat tytöt ja Viha jonka kylvät samoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävi kuten arvasinkin, että Viha jonka kylvät mielletään enemmän nuortenkirjaksi ja saa siten enemmän ääniä Kuopuksessa, mutta minulla ei ollut varsinaista tunkua Globalia-listalle, niin nostin sen sitten sinne. Hieno kirja ja halusin äänestää sitä.

   Poista
 2. Angie Thomas on meillä sama! Kiva! Kalland ja Tamminen kuuluvat vuoden kotimaiseen parhaimmistoon, mutta eivät mahtuneet minun listalleni. Yön kantajan sain joululahjaksi, mutten ole vielä ehtinyt lukea sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on aika yllättävääkin, että Tammisen kirjasta on puhuttu aika vähän. Ehkä se jäi kaiken muun Suomi 100 -hehkutuksen alle.

   Poista
 3. Vain Angie Thomas sama, hieno kirja olikin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli! Listani näyttäisi toki ehkä erilaiselta, jos olisin ehtinyt lukea enemmän :) Näillä mennään, mistä on ehtinyt nauttia vuoden mittaan.

   Poista
 4. Tuo Vuoren ja Rannan kirja kiinnostelee. Kalland listalla, jes, sitä mietin itsekin yhtenä vaihtoehtona. Kallio oli vahva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä tuota Lottovoittajien pöydässä -kirjaa! Olisin halunnut äänestää myös toista Vesa Rannan kuvittamaa kirjaa, Jenni Räinän kanssa tehtyä Reunalla-teosta, mutta se on minulla vielä kesken.

   Poista
 5. Ferrante ja Tamminen saivat minultakin pisteitä. Voi kunpa jonain vuonna saisin noita tietokirjoja luettua! Näistä äänestyslistoista saa kyllä hyviä vinkkejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat kyllä niin hyvin kirjoitettuja tietokirjoja, että niitä lukee äärimmäisen mielellään.

   Poista
 6. Finlandian pääpotti menee meillä samalle kirjalle. Muuten on mainio hajonta.

  Kiitos emännöinnistäsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että sinäkin äänestit Kalliota. Minulle se jäi mieleen huikean vahvana lukukokemuksena.

   Poista
 7. Minäkin äänestin teoksia Lottovoittajien pöydässä, Suomen historia, Viha jonka kylvät ja Oonko ihan normaali? Ruskeat tytöt olisi kyllä ansainnut tulla valituksi omalle listallenikin.

  VastaaPoista
 8. Tammisen minäkin olen näistä lukenut ja siitä pitänyt, vaan en siitä kirjoittanut. Eikä varmaan olisi päässyt kolmeen kärkeen, koska kotimaisten taso oli viime vuonna todella kova ja valinta vaikea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin kieltämättä hiukan itsekin, jätänkö Tammisen pois, koska en enää oikein muistanut, mikä siinä niin vaikutti minuun (annoin sille viisi tähteä Goodreadsiin, ja sitä en tee paljon koskaan). Päädyin kuitenkin siihen, että hieno pieni kirja, joka ansaitsee tulla mainituksi.

   Poista
 9. Malmquistin kirja sain minultakin pisteen. Puntaroin viime metreille sen ja Ferranten Uuden nimen tarinan välillä, ja päädyin siihen, että Malmquist säväytti enemmän. Angie Thomasin kirjaa en ehtinyt lukemaan, mutta tänä vuonna sitten. :)

  VastaaPoista

Olen ottanut kommenttien valvonnan käyttöön muutaman roskapostikommentin jälkeen. Julkaisen kommentit mahdollisimman pian. Kiitos kommentistasi!