sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Oman superlukumaratonini summaus


Hogwarts Library -blogin Lotta ja Carry on reading -blogin Henna ovat vetäneet koko syksyn ajan superlukumaratonia, kiitos heille! Kiireisen syksyni aikana en ole ehtinyt muihin maratonkertoihin mukaan, mutta vuoden päätteeksi päätin ottaa osaa maratonin huipennukseen. 

Alkuviikon (ma-ke) maratoonaamisestani voit lukea tarkemmin tästä. Kolmen päivän aikana luin kaksi kokonaisteosta ja lisäksi jatkoin Miki Liukkosen O-romaania. Torstai ja perjantai kuluivat puolestaan Katja Kallion Yön kantajan parissa. 

Superlukumaratoniin kuuluneista minihaasteista nämä kirjat täyttivät seuraavat kohdat:
1. Kirja jossa punainen kansi/selkämys: Margaret Thatcherin salamurha
3. Kirja jonka antaisit joululahjaksi: Vihan ja inhon internet (Annoin tämän joululahjaksi itselleni, mutta olisin voinut antaa kenelle vain tiedostavalle ihmiselle)
4. Kirja jonka olet halunnut lukea koko vuoden: Yön kantaja.Superlukumaratoniini sisältyi kaksi eittämättä vuoden parhaisiin kuuluvaa lukukokemusta, nimittäin päädyin antamaan sekä Vihan ja inhon internetille että Yön kantajalle täydet viisi tähteä Goodreadsissa. Hyvä viikko siis!

Eilen ja tänään olen lukenut Anne B. Ragden teosta Berliininpoppelit (2004, suom. 2007). Jostain syystä en lukenut tätä kirjasarjaa silloin kun se oli pinnalla, ja moni on minulle sanonut, että luultavasti pitäisin näistä. Otan tämän siis projektiksi ja alkuvuoden vähän kevyemmäksi luettavaksi O:n rinnalla. Olen Berliininpoppeleissa tällä haavaa sivulla 116 ja luulen, että illan mittaan en enää ehdi lukea enempää.


Yhteensä luin siis lukumaratonin aikana seuraavat kokonaisteokset:
  • Hilary Mantel: Margaret Thatcherin salamurha. Alkuteos The Assasination of Margaret Thatcher, 2014. Suom. Kaisa Sivenius. Teos, 2017. 178 s. 
  • Johanna Vehkoo & Emmi Nieminen: Vihan ja inhon internet. Kosmos, 2017. 147 s. 
  • Katja Kallio: Yön kantaja. Otava, 2017. 380 s. 
Lisäksi luin 55 sivua Miki Liukkosen O:ta ja 116 sivua Anne B. Ragden Berliininpoppeleita.

Superlukumaratonviikkoni kokonaissaldoksi muodostui näin 876 sivua. 

Olen tyytyväinen siihen, että maratonin myötä sain tälle vuodelle täyteen 60 luettua teosta, joka oli tavoitteeni Goodreadsissa. (Itse asiassa saldo on nyt harmillisen epämääräinen 61 kirjaa.)

Kirjoittelen ensi viikon aikana odotuksia vuodelle 2018. Nyt on kuitenkin aika suunnata kohti vuoden 2017 viimeistä iltaa.

Iloista vuodenvaihdetta kaikille blogini lukijoille ja täällä vieraileville! 


Auringonlasku Oulussa 31.12.2017. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen ottanut kommenttien valvonnan käyttöön muutaman roskapostikommentin jälkeen. Julkaisen kommentit mahdollisimman pian. Kiitos kommentistasi!