tiistai 28. kesäkuuta 2016

Sukkia vauvoille ja veteraaneille

Ensi vuosi on Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuosi, ja sen myötä on erinäisiä hankkeita myös käsityöihmisten piirissä. (Entä muuten kirjaihmisten piirissä? Kai jonkinlainen Suomi 100 vuotta -lukuhaaste on vähintään tulossa?)

Villasukat veteraaneille


Lanka: Nordia Ville (150 g = 300 m)
Puikot: 3,5 mm
Silmukoita: 52
Koko: 42
Langanmenekki: n. 110 g
Malli: Villasukat veteraaneille, Suomi 100 vuotta -Facebook-ryhmästä

Yllämainitun Facebook-ryhmän tavoitteena on neuloa villasukat kaikille elossa oleville sotiemme veteraaneille, joita oli Veteraaniliiton mukaan tämän vuoden alussa yhteensä liki 22 000, sekä miehiä että naisia. Suora lainaus ryhmästä (pari kirjoitusvirhettä korjasin): "Ryhmän tarkoitus on neuloa Sotiemme veteraaneille yhdenmukaiset villasukat, ns. juhlavuoden sukkamalli, Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan kunniaksi. Sotiemme veteraaneihin kuuluvat Suomen Sotaveteraaniliitto, Rintamaveteraaniliitto ja Sotainvalidien veljesliitto. Myös järjestöihin kuulumattomat veteraanit huomioidaan mahdollisuuksien mukaan. Naiset, joilla on rintamapalvelustunnus, kuuluvat myös tähän. Ryhmämme tekee yhteistyötä Sotiemme Veteraanit-varainhankinnan kanssa." Villasukat jaetaan ensi vuoden aikana yhteistyössä Veteraaniliiton kanssa. Minusta ajatus on hyvä, ja ajattelin neuloa muutaman sukkaparin sen mukaan, mitä ehdin. Jos joku tästä kiinnostuu, niin sukkaohjeen ja tarkat tiedot käytettävistä langoista saa tuolta FB-ryhmästä (Villasukat veteraaneille, Suomi 100 vuotta). On myös paikkakuntakohtaisia ryhmiä, joissa neulotaan erilaisia sukkia, mutta tuon ryhmän tarkoitus on siis tehdä yhdenmukaiset juhlavuoden sukat.


Villasukat juhlavuotena syntyville


Lanka: Gjestal Maija (50 g = 130 m)
Puikot: 3 mm
Silmukoita: varressa 40, nilkassa kavennettu 36:een
Koko: vauvalle (terän pituus n. 10 cm)
Langanmenekki: n. 30 g
Malli: omasta päästä pikkulapsen pitkät sukat -ohjetta mukaillen

Toinen juhlavuoden käsityöprojekti on neuloa sinivalkoiset sukat kaikille Suomessa ensi vuonna syntyville vauvoille. Sukat jaetaan synnytyssairaaloissa. Ohjeita neulomiseen sekä sukkien keräyspisteet löytyvät Villasukkakeräys juhlavuotena syntyville -nimisestä Facebook-ryhmästä. Oulussa näitä sukkia kerätään esimerkiksi Lankamaailma-liikkeessä. Ajattelin tähänkin keräykseen tehdä muutamat sukat - nämä valmistuvat nopeasti.

Tällainen harrastus minulla siis lukemisen ohella!

4 kommenttia:

 1. Sellainen tilannepäivitys, että veteraanisukkia tuli neulottua kuusi paria. Lankoja olin ostanut enempäänkin, mutta tavoiteltu määrä täyttyikin jo. Vauvasukkia olen toimittanut eteenpäin neljä paria ja tehtynä on kohta toiset neljä. Tästä postauksesta on tullut blogini luetuin, ja viimeksi pari päivää sitten tätä kävi yhtäkkiä lukemassa 160 ihmistä. Olisi hauska tietää, mistä tänne oikein päädytään. Satunnainen kävijä, jättäisitkö kommentin? Kiitos!

  VastaaPoista
 2. Päädyin sivullesi googlaamalla vauvan sukkaa. Ihana malli tämä, sopii sekä tytölle että pojalle. Itsekin osallistuin vauvansukkakeräykseen, mutta nyt kaipasin jotain uutta mallia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Olen tehnyt tuolla pikkulapsen pitkät sukat -ohjeella paljon sukkia eri väreissä ja soveltanut sitä eri langoillekin.

   Poista

Olen ottanut kommenttien valvonnan käyttöön muutaman roskapostikommentin jälkeen. Julkaisen kommentit mahdollisimman pian. Kiitos kommentistasi!