lauantai 16. tammikuuta 2016

Vuoden 2015 lukuhaastekooste ja kurkkaus vuoteen 2016

Vuosi 2015 oli Kirjan vuosi ja selvästi myös erilaisten lukuhaasteiden vuosi. Itse tartuin niistä Kirkkonummen kirjaston Facebook-sivulla julkaistuun haasteeseen ystäväni innostamana. Välillä haasteeseen sopivien kirjojen valikoiminen alkoi jo tympiä, ja luin jotain muuta, joten muutama kohta jäi ruksittavaksi vuoden 2016 puolelle. Tässä on vielä kooste siitä, mitä olen lukenut.Haaste oli kaiken kaikkiaan varsin hauska. Välillä etenin sen ehdoilla, että luin mitä luin ja yritin saada kirjan sitten sovellettua johonkin haastekohtaan (esim. huonot arvostelut ja sensuurin kohteeksi joutuminen ovat lukemissani kirjoissa vähän tulkinnanvaraisia), mutta lopussa piti valita kirjoja vähän suunnitelmallisemmin. Monet kohdat olivat mukavan väljiä, ja toiset inspiroivat sopivasti haastamaan itseään lukijana. Ilman haastetta en varmaankaan olisi lukenut esimerkiksi Cormac McCarthyn hienoa Pulitzer-voittajaa Tie tai Hugh Howeyn Siilo-trilogiaa kokonaisuudessaan. Samoin sarjakuvaromaaniin ei ehkä olisi tullut tartuttua, ja ylipäätään olisin varmasti lukenut vähemmän ilman haastetta.

Siksipä ajattelin, että otan tälle vuodellekin samasta lähteestä haasteen:
Tässä on myös sopivasti väljyyttä, toisin kuin Helmet-haasteessa, jota ensin mietin. Minulla on pino joululahjakirjoja ja aleostoksia odottamassa, ja huomasin, etten saisi Helmet-haasteesta täytettyä montakaan kohtaa niillä. Myös ystäväni tarttuu tähän, joten suorittaminen on siten mukavampaa.

Hyvää lukuvuotta 2016 kaikille!

2 kommenttia:

  1. Minäkin lähdin Helmetin haasteeseen. Viime vuoden haasteesta jäi monta kohtaa tyhjäksi.

    VastaaPoista
  2. Minua Helmet-haaste ei sitten lopulta innostanut riittävästi, koska se tuntuu liian ohjailevalta. En jaksa väen vängällä etsiä kirjoja, joissa vaikkapa Picasso tai Marilyn Monroe on mukana. Tämä Kirja joka viikolle -haaste antaa enemmän valinnanvaraa. Toki Helmet-haastettakin voisi tehdä rajaten tai soveltaen omalla tavallaan.

    VastaaPoista

Olen ottanut kommenttien valvonnan käyttöön muutaman roskapostikommentin jälkeen. Julkaisen kommentit mahdollisimman pian. Kiitos kommentistasi!