sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Mats Wahl: Lumi peittää jäljet


Mats Wahl: Lumi peittää jäljet
Ruotsinkielinen alkuteos Tjafs, 2002
Suom. Nora Schuurman
Otava, 2007
266 s.

Rikostutkija Harald Fors saa tutkittavakseen maahanmuuttajaperheen pojan katoamistapauksen. Poika löytyy metsästä ammuttuna. Joulunpyhistä huolimatta Fors omistautuu tutkinnalle (olisikohan virkistävää vaihtelua, jos rikoskirjan päähenkilöä ei nappaisi yhtään tutkia rikosta?). Pojan perheellä on poliisista huonoja kokemuksia, mikä ei varsinaisesti edistä tutkimuksia. Parin päivän kuluttua paikkakunnalla palaa kirkko, ja vaikuttaa mahdolliselta, että tuhopoltossa on yhteyksiä murhatapaukseen.

Wahlin teos on ihan mukiinmenevä ja varsin nopealukuinen rikosromaani. Takakannessa sitä kuvataan hyytäväksi, mutta mitenkään erityisen raaka se ei ole. Kirjassa on laaja henkilögalleria, ja ilmeisesti osa heistä on esiintynyt jo Wahlin edellisessä teoksessa Näkymätön. Teoksessa on paljon dialogia, joka on toki nopealukuista, mutta kun joku henkilö osoittautuu lopulta kokonaisuuden kannalta jokseenkin epäolennaiseksi, jää miettimään, miksi hänen kuulustelunsa piti kertoa sanasta sanaan. 

Kirja joka viikolle -haasteessani tämä kirja sopii esimerkiksi kohtaan "kirja, jossa on siniset kannet". Ainakin itse ajattelisin, että kannessa on kuvattu talvi-iltapäivän sinistä hämärää juuri ennen pimeän tuloa.

2 kommenttia:

  1. Luin tämän muiataakseni yläasteella. Voisi tutustua kirjailijaan näin vanhempanikin. Blogissani on sinulle haaste. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin luin tämän enimmäkseen siksi, että moni oppilas on tämän lukenut vuosien varrella. Kiitos, käyn kurkkaamassa haasteen!

      Poista

Olen ottanut kommenttien valvonnan käyttöön muutaman roskapostikommentin jälkeen. Julkaisen kommentit mahdollisimman pian. Kiitos kommentistasi!