maanantai 18. tammikuuta 2016

Kirja, joka sai nauramaan ääneen


Joonas Rinta-Kanto: Fok_it. Elämä
Like, 2014
120 s.

Joonas Rinta-Kannon Fok_it-sarjakuvastripit ilahduttavat Nyt-liitteen sivuilla ja myös painetuissa albumeissa.Tähän kovakantiseen opukseen on koottu rusinat maksalaatikosta, kuten takakannessa kuvataan.

Minua nämä stripit onnistuvat aika usein naurattamaan lakonisilla toteamuksillaan ja absurdillakin huumorillaan. Joskus naurattaa eniten se, mikä on eniten tottaEsim. seuraava sarjakuva pätee hyvin kaikkiin latteisiin elämänviisauksiin, jotka eivät lopulta tarkoita yhtään mitään.
Tämä seuraava taas sopii tammikuisiin päätöksiin, joita niin moni meistä tekee:


Rinta-Kannon piirrostyyli on hyvin vähäeleinen. Monesti näyttää siltä, että kaikissa kolmessa ruudussa on samat kasvot, mutta tarkkaan katsoen pieniä eroja löytyy. Nelivuotiaan mielestä osa henkilöiden ilmeistä oli aivan hulvattoman hauskoja (hän seurasi vieressä, kun selasin kirjaa ja etsin sopivia strippejä tähän tekstiin - lapsen kanssa luettaviksi nämä eivät toki sovi eikä näiden huumori sinänsä hänelle avaudu).

Jos nyt siis jaksan tänäkin vuonna suorittaa lukuhaastetta, tämä kirja sopisi kohtaan "kirja, joka sai nauramaan ääneen". Tämä oli myös sopivaa iltalukemista pienissä erissä silloin, kun kesken oleva proosateos ei maistu jostain syystä. Minulla on samassa tarkoituksessa yöpöydälläni myös yksi tietokirja, siitä lisää myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen ottanut kommenttien valvonnan käyttöön muutaman roskapostikommentin jälkeen. Julkaisen kommentit mahdollisimman pian. Kiitos kommentistasi!