torstai 17. joulukuuta 2015

Pikkuinen pitsineuletakki ja sukat

Ostin loppukesästä Prisman alekorista Novitan Ipana-lankaa noin eurolla kerä. Tajusin vasta kotona, että se on kokonaan keinokuitua, kuten monet muutkin "vauvalangat". Eipä se paljon lämmitä, mutta pehmeäähän se toki on. Samoihin aikoihin, kun ostin langat, varmistui, että ystäväni odottaa tyttövauvaa, joten tästä hennon vaaleanpunaisesta langasta syntyi sitten neuletakki ja sukat. Vieläkin olisi lankaa, joten saatan tehdä vielä myssyn. Takki on tässä kuvattu n. 50-senttisen nuken päällä, eli kokoa sillä on varmasti ihan sopivasti, jottei se jää ihan heti pieneksi vauvalle.


Vauvan neuletakki ja sukat

Koko n. 70 cm 
Lanka: Novita Ipana (100 % nyppyyntymätön akryyli, 50 g =159 m)
Langanmenekki: n. 125 g
Puikot: 3 ja 3 1/2 
Ohje: Novitan kevään 2010 lehdestä (oli saatavilla myös Novitan sivulla, mutta linkkini ei enää toimi)


Neuletakille kaveriksi tein Lise-Loten sukat. Neuletakin pitsineule on muuten lähes samanlainen kuin sukissa, mutta yhden nurjan sijaan on kaksi nurjaa silmukkaa. Eli näin:

1. krs: neulo 2 nurin, 3 oikein, 2 nurin, toista tätä koko kerros.
2. krs: neulo samoin kuin ensimmäinen kerros (toki edestakaista kappaletta tehdessä oikeat neulotaan nurjalla puolella nurin ja nurjat oikein).
3. krs: 2 nurin, langankierto, nosta 1 silmukka neulomatta, neulo kaksi seuraavaa oikein yhteen, nosta neulomatta nostettu silmukka tämä yli, langankierto, 2 nurin. Toista koko kerros.
4. krs: samoin kuin 2. kerros.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen ottanut kommenttien valvonnan käyttöön muutaman roskapostikommentin jälkeen. Julkaisen kommentit mahdollisimman pian. Kiitos kommentistasi!