tiistai 25. elokuuta 2015

David Safier: Happy family

Olen siis tänä vuonna suorittanut lukuhaastetta, jossa pitää lukea 52 kirjaa. Yhtenä kohtana haasteessa on "kirja, jossa on taikuutta". En ole lukenut fantasiakirjallisuutta tavanomaisia Pottereita ja Tolkienia enempää, joten tämä kohta aiheutti päänvaivaa. Samaa haastetta suorittava ystäväni oli kuitenkin lukenut kohtaan "hauska kirja" sellaisen kirjan, joka sopi tähänkin kohtaan.


Avatessaan David Safierin kirjan Happy family (suom. 2012, samanniminen saksankielinen alkuteos 2011) lukijan on syytä jättää arkijärki narikkaan. On heittäydyttävä maailmaan, jossa tavallinen kirjakauppias perheineen muutetaan hirviöiksi. Perhe seikkailee vampyyrina, Frankensteinina, muumiona ja ihmissutena pitkin Eurooppaa ja Egyptiä ja yrittää löytää noidan, joka kirosi heidät. Kirouksen syynä oli esimerkiksi se, että perheenjäsenet eivät riittävästi arvostaneet toisiaan. Kirjan sanoma lienee, että joskus täytyy nähdä läheiset ihmiset uudessa valossa ja erilaisessa roolissa, jotta heitä osaa arvostaa.   

Tämä oli omituinen lukukokemus. Ystäväni vertasi tätä yläkoululaisen ainekirjoitukseen, joka lähtee vähän käsistä. Joihinkin tällainen absurdi huumori saattaa purra. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen ottanut kommenttien valvonnan käyttöön muutaman roskapostikommentin jälkeen. Julkaisen kommentit mahdollisimman pian. Kiitos kommentistasi!