maanantai 20. tammikuuta 2014

Luettua: Nälkäpeli - Vihan liekit

Suzanne Collinsin Nälkäpeli-trilogian toinen osa Vihan liekit on ilmestynyt 2009. 

Toinen osa oli minusta parempi kuin ensimmäinen. Ykkösosa keskittyi toimintaan ja Nälkäpelin käänteisiin, toisessa on enemmän myös Panemin yhteiskunnan ja eri vyöhykkeiden olojen kuvausta. Silti näkökulma on koko ajan Katnissin, koska kirjassa on minäkertoja. Mietin, että toisenlainen kertoja- ja näkökulmaratkaisu voisi antaa lukijalle enemmän - toisaalta taas nuoret lukijat luultavasti pitävät minämuodosta, koska Katnissin tunteisiin voi ehkä siten helpommin samaistua.

Toisen osan loppu on sellainen, ettei kolmatta osaa luonnollisestikaan voi jättää lukematta. Nälkäpeli saadaan jälleen päätökseen, mutta moni kysymys jää avoimeksi. Varmaa on kuitenkin se, että kapina Capitolia vastaan roihuaa laajemmalla kuin Katniss on olettanut.

Viimeisen Nälkäpeli-kirjan eli Matkijanärhen jälkeen lukusuunnitelmissani onkin ihan toisentyyppisiä kirjoja: Sami Lopakan Marras ja Juha Itkosen Hetken hohtava valo. Myös kaksi runokirjaa odottaa tutustumista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen ottanut kommenttien valvonnan käyttöön muutaman roskapostikommentin jälkeen. Julkaisen kommentit mahdollisimman pian. Kiitos kommentistasi!