torstai 18. toukokuuta 2017

Tule mukaan Blogistanian kesälukumaratonille 17.6.!

Nyt ollaan jännän äärellä. En ole vielä koskaan emännöinyt mitään lukuhaasteita tai muita kivoja juttuja, joita kirjablogiyhteisöön liittyy. (Aika vähän olen niihin vasta osallistunutkin.) Nyt minulla kuitenkin on ilo ja kunnia emännöidä Blogistanian kesän 2017 ensimmäistä kesälukumaratonia! 
Tämän kesän ensimmäinen kesälukumaraton järjestetään siis lauantaina 17.6. 

Maratonin säännöt:

 1. Mukaan ilmoittaudutaan tämän postauksen kommenttiosiossa. Jos sinulla on blogi, kerro myös sen osoite.
 2. Kaikki 24 tunnin aikana luettu kirjallisuus lasketaan mukaan. 
 3. Maratoonaamisen voi aloittaa perjantain 16.6. puolella tai sitä voi jatkaa sunnuntaina 18.6., kunhan osa lukemisesta tapahtuu lauantaina. Yhteensä aikaa on joka tapauksessa se 24 tuntia (esim. pe klo 17 -> la klo 17).
 4. Maratonaikaan saa sisältyä taukoja (nukkua ja syödä saa ja varmaan kannattaa), mutta ne lasketaan mukaan suoritusaikaan.
 5. Maratonista voi blogata halutessaan etukäteen, sen kuluessa ja jälkikäteen. Lopuksi joka tapauksessa lasketaan luettu sivumäärä, ilmoitetaan se blogissa ja linkitetään tuo tulospostaus minun blogiini, erilliseen lähtölaukauspostaukseen, jonka julkaisen juuri ennen maratonin alkua. Kirjaa mahdollisuuksien mukaan myös luetut kirjat. 
 6. Mukaan voi tulla, vaikkei olisi omaa blogia. Tällöin maratonilla luetut sivut voi käydä raportoimassa minun lähtölaukauspostaukseni kommentteihin, jos haluaa, että ne lasketaan mukaan maratonin aikana luettuun kimppasivumäärään, jonka julkaisen koostepostauksessani maratonin jälkeen.
 7. Maratonin tunnisteena on somessa #lukumaraton. (Yllä olevaa kuvaa saa myös käyttää vapaasti.)

Maraton ei ole nopeuskilpailu, vaan rentoa yhteislukemista. Jokainen saa lukea juuri sitä, mitä haluaa. Aiemmissa maratoneissa jotkut ovat kokeneet käteväksi "välipalaksi" ohuet kirjat, sarjakuvat tai novellit, jotta maratonin aikana saa jotain luettua myös loppuun. Tyyli on kuitenkin vapaa, ja halutessaan saa uppoutua koko maratonin ajaksi vaikka yhteen tiiliskiviromaaniin.

Bloggarit ovat pitäneet kesälukumaratoneja vuodesta 2013 asti. Osallistujia on maratoneilla tavannut Hyllytontun mukaan olla viitisenkymmentä - viime kesäkuussa jopa yli 70! Yleensä maratonpäiviä on ollut kesän aikana useampia, jotta mahdollisimman moni pääsisi mukaan. Tänäkin vuonna on suunnitteilla, että maratonluettaisiin myös heinäkuussa (8.7.) ja vielä elokuussakin (19.8.). Jollet siis ehdi mukaan nyt, niin mahdollisuuksia on vielä tulossa.

Päivitän osallistujalistan tämän postauksen jatkoksi. Tee siis kirjastoreissu tai valikoi maratonlukemiset oman hyllyn lukemattomista kirjoista, tiedota mahdollisille kanssa-asukeille olevasi tavoittamattomissa tuona kesäkuisena päivänä, suunnittele tankkaus ja naputtele ilmoittautumisesi tämän postauksen kommenttiosioon. Tervetuloa maratoonaamaan!

Tähän mennessä mukaan ilmoittautuneet bloggarit:

 1. Hannan kirjokansi
 2. Lukujonossa
 3. Mrs. Karlsson lukee
 4. Sivutiellä
 5. Limalepakon kirjablogi
 6. Unelmien aika
 7. Tuntematon lukija
 8. Kirjan jos toisenkin
 9. Carry on reading
 10. Todella vaiheessa
 11. Yöpöydän kirjat
 12. Sivujen välissä
 13. Hyllyn täydeltä
 14. Taikakirjaimet
 15. Kirja vieköön!
 16. Sivu sivulta
 17. Klassikkojen lumoissa
 18. Hyllytontun höpinöitä
 19. Rinkka ja nojatuoli
 20. Kirjojen pyörteissä

29 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Tervetulotoivotukseni ensimmäiselle ilmoittautujalle :)

   Poista
 2. Mukana myös, eka maratoni minulle :) /Mari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa mukaan! En ole itsekään aiemmin kesälukumaratonille osallistunut, mutta viime kesänä seurasin haikeasti muiden maratoneja sen mitä tyttären synttärivalmisteluilta ehdin.

   Poista
 3. Jee! Olen ottanut tavaksi pitää lomanaloittajaislukumaratonin toukokuun lopussa, mutta en tiedä, ehdinkö tänä vuonna. Hyvä tietää, että kesäkuussa on yhteinen lukupäivä. Olen mukana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, tervetuloa mukaan! Ja nyt hoksasin blogissasi olevan kansikuvahaasteen, käyn ilmoittautumassa siihen!

   Poista
 4. Olenkin jo odottanut tietoa mahdollisesta kesämaratonista! Pakkohan tähän on lähteä mukaan. :)

  VastaaPoista
 5. Mukana ollaan :-)

  Laskin että tämä on itselleni tämä on viides kesämaraton. Kun nämä aloitettiin 2013 blogi oli vasta ajatuksissa, '14 ja '15 osallistuin molempiin. Viime kesä jäi lukujumituksessa väliin, mutta se on onneksi historiaa ja uusi lukukesä edessä :-D

  VastaaPoista
 6. Tervetuloa mukaan myös Limalepakko, Katriina, Hande, Jane ja Henna!

  VastaaPoista
 7. Olen mukana. :)

  todellavaiheessa.blogspot.fi

  VastaaPoista
 8. Voisin tulla kans mukaan! :) Lukeminen on harmillisesti nyt jäänyt keväällä kiireiden takia, niin jos yhden päivän saisi sille ihan kokonaan omistaa. <3

  VastaaPoista
 9. Tervetuloa maratonille, Reta Anna Maria, Niina, Hanna, Martta ja Raija!

  VastaaPoista
 10. Mukana! - kirjaviekoon.blogspot.fi

  VastaaPoista
 11. Jos ei ole töitä niin ehottomasti tulen mukaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa! Laitan blogisi tuonne listalle. Voihan sitä maratoonata sitenkin, että lukee ennen töitä ja töiden jälkeen - ei ole pakko lukea 24 h :). Ja tosiaan säännöt joustavat siinäkin mielessä, että maratonin voi aloittaa vaikka lauantai-iltana ja jatkaa sunnuntai-iltaan saakka.

   Poista
 12. Olen mukana sillä pienoisella varauksella, että mitään pakollista menoa ei satu päällekkäin. Olisi niin kiva maratoonata pitkästä aikaa myös kesällä, vaikka onhan talvimaratoneissakin puolensa.

  VastaaPoista
 13. Minäkin voisin pienellä varauksella yrittää maratoonata myös kesäkuussa ikään kuin lämmittelynä heinäkuuta ajatellen. :D Voi olla, että jää puolimaratoniksi, mutta yritetään kuitenkin.

  VastaaPoista
 14. Tervetuloa mukaan myös Lukumato ja Hyllytonttu! Puolimaratonkin on oikein hyvä osallistumismuoto. (Nimim. luki kolme tai neljä novellia novellimaratonilla)

  VastaaPoista
 15. Mahtuu juuri kesälomalle tämä, joten mukana ollaan! Ensimmäinen maratooni minulle. :) kirjojenpyorteissa.blogspot.fi

  VastaaPoista
 16. Mukana! Jos vaikka sattuisi vielä parvekeystävällinen maratoonauspäivä. Toivossa jne. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oulussa oli tänään ensimmäinen parvekelukemiseen soveltuva kevätpäivä - ainakin jos on parvekelasit ja koko päivän auringossa kylpenyt parveke. Tervetuloa maratonille!

   Poista