sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Loppuvuoden 2016 käsitöitä

Vuonna 2016 blogistani tuli selkeästi entistä enemmän kirja- kuin käsityöblogi.

Halusin silti lyhyesti kuvata loppuvuoden 2016 käsityöt, vaikkapa vain muistutukseksi itselleni. Vaikka syksy on ollut varsin kiireinen, yllättävän paljon olen kuitenkin ehtinyt tekemään.

Sukkia kummipojille

Minun ja mieheni kummipojat saivat ihan perussukat, lankoina Nordia Ville ja Gjestal Janne. Molempien sukkaparien koko on n. 35-36.

KettukarkkisukatKummipoikien äiti puolestaan sai kettukarkkisukat. Lankana Gjestal Janne. Kettukarkkikuvion piirtelin itse netistä löytyneitten mallien pohjalta. Jälkiviisaana sanoisin, että ainakin varressa olisi kannattanut tehdä ketun kuonon pää silmuikoita jäljitellen, kuten silmätkin on tehty, sillä vaikka lisäsin kuonon ympärille muutaman punaisen silmukan, oli punaisen langan kuljettelu keltaisen takana haastavaa.

Kännykkäpussukka


Lankakorin pohjalta löytyi jämäkerä sammalenvihreää Novitan Otava-nimistä lankaa, joka riitti juuri ja juuri kuvassa olevan kännykkäpussukan virkkaamiseen. Pussukkaan ei ole sen kummempaa ohjetta. Ajatus olisi, että se pitäisi puhelimen vähän edes suojassa kylmältä, koska akku hyytyy usein äkkiä ulkosalla. Alun perin olin ajatellut huovuttaa pussukan, jotta siitä tulisi paksumpi, mutta tämä langanjämä ei sellaiseen riittänyt.

Sukkia juhlavuoden vauvoille


Kirjoitin jo kesällä hyväntekeväisyyskäsityöprojekteista, joissa olen mukana: teen sukkia vauvoille ja veteraaneille. Kuka tahansa voi ottaa osaa keräykseen, jonka tavoite on saada kaikki Suomen 100-vuotisjuhlavuonna 2017 syntyvät vauvat sukitettua sinivalkoisilla villasukilla. Vauvoja arvellaan tänä vuonna syntyvän liki 56 000 ja sukkia on koossa vajaat 8000 paria, eli tarvetta on vielä paljon. Lisää tietoa, keräyspisteet ja keräysvastaavien yhteystiedot löytyvät Facebookista ryhmästä Villasukkakeräys juhlavuotena syntyville. Keräys jatkuu vuoden 2017 joulukuuhun asti. Minulla näitä pikkusukkia on valmistunut vasta neljä paria. Postitin nämä Kätilöopiston keräysvastaavalle, koska siellä oli tällä hetkellä isompi pula sukista kuin Oulussa. Näitä tulee varmasti tehtyä vuoden mittaan lisääkin, ja sitten toimitan varmaankin OYS:iin Lankamaailman kautta.

Villasukkia veteraaneille


Samoin kuka tahansa voi neuloa ns. juhlavuosisukat veteraaneille. Ohjeiden saamista varten on syytä liittyä tai olla joku yhteyshenkilö Facebook-ryhmässä "Villasukat veteraaneille, Suomi 100 vuotta". Näitä minulla on valmiina kuusi paria, vyötteet vielä tulostamatta. Odotan tietoa jakoaikataulusta ja neulon sitten tarpeen mukaan vielä jonkin parin. Lankoja olisi jo valmiina (Harmaa lanka on Nordia Villeä, mutta raitalankoina olen käyttänyt Seitsemää veljestä, koska Villen sininen sävy on mielestäni liian tumma. Kaikki ovat joka tapauksessa ryhmän ohjeissa mainittuja värejä ja lankoja).

Laskeskelin tässä, että kaiken kaikkiaan neuloin tai virkkasin vuonna 2016
- 19 paria sukkia
- viidet kämmekkäät
- yhden huivin
- yhdet säärystimet
- yhden kännykkäpussukan.

Keskeneräisiä käsitöitä on laatikossa tällä hetkellä kolme: yksi vauvanpeitto, omat polvisukat sekä happypotamus, jonka aloitin jo yli vuosi sitten, mutta into sen tekemiseen lopahti. Lisäksi aikomukseni on tehdä hypistelymuhveja vanhusten psykiatriselle osastolle.

2 kommenttia:

  1. Nuo kettukarkkisukat on ihan syötävän näköset <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Niistä tuli kyllä kivat, vaikka kirjoneule ei ole edelleenkään suosikkipuuhaani.

      Poista

Olen ottanut kommenttien valvonnan käyttöön muutaman roskapostikommentin jälkeen. Julkaisen kommentit mahdollisimman pian. Kiitos kommentistasi!