perjantai 28. lokakuuta 2016

Pikaisia fiiliksiä perjantaista kirjamessuilla


Ensimmäinen silmäys messualueeseen, joka on toki paljon laajempi kuin kuvassa näkyy. En ehtinyt tänään vielä kovin tarkkaan edes tutkia, mitä kaikkea olisi tarjolla. Tapahtumia on viidessätoista pisteessä menossa yhtä aikaa, ja eri osastoja varmaan satoja - siltä se ainakin tuntui. Bloggareiden pieni pistekin löytyi Boknäsin osastolta 6t139; huomenna pitää muistaa ottaa siitä kuva.


Ihanat Vallilan koulun viidesluokkalaiset kertoivat lukuharrastuksestaan suuressa lasten lukupaneelissa. Yksi heistä kertoi, että kun koulussa on lukutunti, hän uppoutuu kirjaan niin, ettei edes kuule, kun koulu loppuu. Muutenkin sanavalmiita lapsia! Haastattelijana oli Katri Tapola.


Kirjakallio-lavalla sama aihepiiri tavallaan jatkui, sillä keskustelun aiheena oli erityisesti nuorten lukeminen. Kallion lukiolaiset olivat mukavan kriittisiä haastattelijoita - puhetta oli esimerkiksi siitä, tavoittavatko erilaiset kampanjat (vaikkapa #pojatkinlukee) todella nuoria. Lopputulemana taisi olla, että pitää olla paljon erilaista tarjontaa, koska ei luonnollisestikaan ole mitään yhtenäistä joukkoa nimeltä nuoret. 


Seuraavaksi kävin kuuntelemassa esikoiskirjailijoita. Kirjoista olen lukenut vain Minna Rytisalon Lempin, mutta oli kiinnostavaa esimerkiksi kuulla, kuinka erilaiset taustat kirjailijoilla oli (onko opiskellut kirjoittamista tai kirjallisuutta vai vain avannut Wordin ja alkanut kirjoittaa, kuten Otto Lehtinen kuvasi).


Samaisessa Aino-salissa oli myös mielenkiintoinen lyhytelokuva ja paneelikeskustelu Miina Sillanpäästä. Sivistyin huomattavasti, ja Aura Korppi-Tommolan uusi kirja  Sillanpäästä alkoi kiinnostaa.

Ostoksia en tänään tehnyt, koska minulla oli mukana kaikki matkatavarat, mutta huomenna kiertelen messuja sillä silmällä.

Valinnan vaikeus tulee ainakin siinä, minkä kirjan veisin kotiin tuliaiseksi 5-vuotiaalle tytölleni. Hän pitää kaikenlaisista kirjoista, esimerkiksi uusin ihastus ovat Lasse-Maijan etsivätoimisto -kirjat. Entisiä suosikkeja ovat vaikkapa Tiina Nopolan Siiri-kirjat, Ninka Reitun Messi ja Mysteeri -kirjat sekä vaikkapa Markus Majaluoman monet kirjat. Huumoria ja vauhtia saisi olla. Eiköhän näillä kriteereillä jotain löydy.

Ennen huomista messupäivää on vielä edessä kiva ilta siskon, hänen miehensä ja heidän perheensä seurassa. Mukavaa viikonloppua niin messuilijoille kuin muillekin!


2 kommenttia:

 1. Me oltiin messuilla koko perjantai ja lähinnä vain kierreltiin(pitkälti antikvariaatteja), olisi pitänyt olla toinenkin päivä... Ensi vuonna viisaampana ainakin kaksi päivää messuilla!
  Toivottavasti tytölle mieluinen kirja löytyy :)
  Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle jäi lopulta sellainen olo, ettei kaksikaan päivää riittänyt, olisin halunnut nähdä ja tehdä enemmän! Ostoksia ei myöskään olisi kannattanut jättää lauantai-iltapäivän ruuhkaan.

   Poista

Olen ottanut kommenttien valvonnan käyttöön muutaman roskapostikommentin jälkeen. Julkaisen kommentit mahdollisimman pian. Kiitos kommentistasi!