keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Helsingin kirjamessut, here I come!

...tai siis perjantaina tulen! 

Helsingin kirjamessut alkavat siis huomenna torstaina, ja itse lennän Helsinkiin perjantaina. Monelle kirjaihmiselle messut ovat varmasti yksi vuoden kohokohdista ainakin harrastuksen (tai työn) puolesta - itse en ole koskaan aiemmin messuilla käynyt. En oikein tiedä miksi, mutta jotenkin en ole koskaan tullut suunnitelleeksi reissua, matkaa ja majoitusta riittävän ajoissa (se Helsinki on täältä pohjoisesta käsin niin kaukana). Tänä vuonna löin matkan kuitenkin lukkoon jo elokuussa, koska kaipasin jotakin piristävää, mitä odottaa tältä syksyltä.

Messuohjelmaan olen ehtinyt tutustua tarkemmin vasta tällä viikolla, kun syyslomailen. Aion olla messuilla perjantaina ja lauantaina, ja periaatteessa ehtisin piipahtaa vielä sunnuntaiaamuna, mutta en ole vieläkään päässyt lehdessä sinne asti (tähän tulisi sellainen itkunauruhymiö, jos blogissani hymiöitä harrastaisin). En nimittäin osaa päättää, mitä haluan tehdä messuilla! Olen ihan ymmyrkäisenä, kuinka paljon ohjelmaa siellä on monessa eri pisteessä menossa yhtä aikaa. Osa olisi kiinnostavia työnkin puolesta, osa taas sitten lukuharrastuksen tai muiden kiinnostuksenkohteiden kannalta. Miten ihmeessä voisi päättää, haluaako mennä perjantaina klo 15 kuuntelemaan suurta Miina Sillanpää -keskustelua, jossa on mukana vaikkapa Tarja Halonen, vai kenties keskustelua median rooleista ennen ja nyt? Ja samaan aikaan jossain toisessa paikassa messuilla Pertti Jarla puhuu Fingerporista. Jne. En kestä, liikaa valintoja!

Kirjabloggaajilla on myös oma piste messuilla, Boknäsin osastolla 6t139. Se kuulostaa kivalta paikalta hengähtää ja tavata muita bloggareita - hauska nähdä eläviä ihmisiä nimien ja nimimerkkien takana. Olen tavannut vain muutaman samalta paikkakunnalta olevan kirjabloggarin, mutta muuten en ole livenä päässyt juttelemaan vielä muiden kanssa. Odotan siis innolla tätäkin. Sen verran olen nyt tuota messuohjelmaa selannut, että olen päättänyt olla päivystämässä bloggaripisteellä perjantaina 28.10. klo 16-17 sekä lauantaina 29.10. klo 12-13. Saa tulla moikkaamaan! En tiedä yhtään, mitä siinä pisteellä pitää tehdä, eli juttukaverit olisivat kovasti mieleen.

Kun sain bloggaripassin, minulle selvisi, että kirjabloggareille on järjestetty jonkin verran omaa ohjelmaa messuilla. Ilmoittauduin Atenan järjestämään aamupäivätapaamiseen lauantaina klo 11, eli ehkä sielläkin törmään joihinkin tuttuihin bloggareihin. Lisäksi olen oman lauantaipäiväni päätteeksi klo 16 menossa lukupiiriin, jossa käsitellään Tommi Kinnusen Lopottia. Lukupiireihin voi edelleen ilmoittautua Kirjamessujen sivulla tai sitten kysyä paikan päällä, onko niissä vielä tilaa.

Tämän verran olen siis onnistunut lyömään lukkoon, mutta messulehdestä on ympyröitynä sen sata kiinnostavaa juttua. Toisaalta pitää jäädä aikaa myös vain kierrellä rauhassa, eli ehkä hyväkin, jos ei liian tarkkaan aikatauluta. 

Olen koko syksyn hyvin pitkälti laiminlyönyt itseäni. Tuo lause näyttää kamalalta, kun sen kirjoittaa, mutta on valitettavan totta. Pidän työstäni hyvin paljon, mutta se kuormittaa ajoittain suuresti, kun työt pääsevät syystä tai toisesta kasautumaan ja korjattavia tekstejä on vino pino (nykyisin osin kyllä sähköinen pino, mutta yhtä todellinen suma joka tapauksessa). Lisäksi aloitin työn ohella erään opintokokonaisuuden, joka on sekin vienyt oman aikansa. Muitakin aikaa ja energiaa vieviä asioita on ollut. Odotan siis kirjamessuviikonlopulta ennen kaikkea hengähdystaukoa arjesta ja omaa aikaa - kaikki kiinnostava ohjelma ja uusien ihmisten tapaaminen on siihen äärimmäisen mukava lisä.

Yritän ehtiä päivittää blogia messujen aikana, eli fiiliksiä voi seurata myös täältä, mutta toivottavasti mahdollisimman monen kanssa nähdään messuhumussa!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen ottanut kommenttien valvonnan käyttöön muutaman roskapostikommentin jälkeen. Julkaisen kommentit mahdollisimman pian. Kiitos kommentistasi!