lauantai 3. syyskuuta 2016

Häälahjasukat

Kenelle tahansa en tekisi villasukkia häälahjaksi, monestakaan syystä. Tuossa pari viikkoa sitten oli kuitenkin läheisten ja tärkeiden ihmisten häät, ja heille halusin antaa toivotun lahjan lisäksi jotain henkilökohtaista. Urkin kengänkoot selville hyvissä ajoin ja etsin sopivat mallit, mutta tässä kävi silti niin, että morsiamen sukat jäivät jälkitoimitukseksi. Joka tapauksessa sukat ilahduttivat, ja olen itsekin niihin tyytyväinen.


Morsiamen sukat

Malli: Nina Laitisen Soulmates (maksullinen ohje Ravelrysta - joko yksittäisenä ohjeena tai osana sukkakalenteria, jossa on muitakin ohjeita)
Lanka: Novita Nalle
Langanmenekki: n. 76 g
Puikot: 3
Koko: 37
Muuta huomattavaa: minulla on niin tiukka käsiala, että kuviota piti tehdä yksi mallikerta enemmän kuin ohjeessa. Vasenkätisyyden vuoksi kuvio kiertää eri suuntaan kuin ohjeessa, mutta sillä ei liene väliä. Itseäni vain huvittaa se, etten edelleenkään osaa aina järkeillä, mitä pitäisi tehdä, että saisin samanlaista jälkeä aikaan. Malli oli silti tosi kiva, nopea oppia ja hauskan näköistä pintaa! Ehdottomasti teen toisetkin joskus omaan jalkaan.


Sulhasen sukat

Malli: Merenkulkija (ilmainen ohje Ulla-neuleen sivulla)
Lanka: Nordia Ville
Langanmenekki: 151 g (tms - puoli metriä enemmän kuin yhdessä kerässä oli)
Puikot: 3,5
Koko: 45
Muuta huomattavaa: Yksi kerä olisi ehkä juuri ja juuri riittänyt, ellei siinä olisi ollut kolmea solmua liki peräjälkeen. Päiden päätteleminen söi hyvinkin sen liki puoli metriä, mitä olisin tarvinnut kärjen viimeistelyyn. Tämäkin malli oli pienen järkeilyn jälkeen mukava neulottava, mutta kerroksista piti kyllä pitää kirjaa, jotta palmikonkierrot tulivat samoihin kohtiin ja oikein suhteessa kantapäähän jne.


Ja näin söpöiltä ne nyt sitten näyttävät tuoreen avioparin jaloissa <3

10 kommenttia:

 1. Ihanat sukat! Itse en osaa neuloa lainkaan... Ihailen taitavuuttasi!

  P.S. Vihdoin pääsin klikkaamaan itseni lukijaksesi. Huraa, Blogger! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja tervetuloa seuraajaksi! Jokin asia on ehkä tosiaan korjaantunut Bloggerissa, koska minäkin sain ehkä tänään nyt näkymään tuossa sivupalkin luettelossa kaikki blogit, joita seuraan. Välillä siis oli ongelma, että vaikka rupesin seuraamaan jotain blogia, en saanut tuota listaa millään päivittymään.

   Poista
 2. Ovat kyllä aivan ihanat sukat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Toivottavasti kämmekkäät muiten tulivat perille ja mahtuivat käsiin :)

   Poista
  2. Ne tulivat perille ja mahtuivat hyvin käsiin. Odotan innolla, että ilmat viilenisivät tarpeeksi, jotta pääsen käyttämään niitä. Kiitos! :)

   Poista
  3. Kiva kuulla! Minulla on jo aamuisin kämmekkäät käsissä, kun kävelen bussipysäkille, mutta olenkin vilukissa :)

   Poista
 3. Olet taitava! Minä en osaa neuloa ollenkaan ja ihailen kaikkia, jotka osaavat. Noissa tekemisissäsi on kaunis malli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hups, jäänyt vastaamatta tähän kommenttiin. Kiitos! Halusin tehdä hiukan tavanomaista hienommat sukat, ja nämä mallit olivat kyllä kivoja neulottavia.

   Poista
 4. Voi miten kauniit sukat :) Itse en osaa käsitöitä ollenkaan.
  Liityimme blogiisi lukijoiksi

  Tiia

  VastaaPoista

Olen ottanut kommenttien valvonnan käyttöön muutaman roskapostikommentin jälkeen. Julkaisen kommentit mahdollisimman pian. Kiitos kommentistasi!