tiistai 28. kesäkuuta 2016

Blogger Recognition Award -haaste

Bibliofiilin päiväunia -blogin Seregi antoi minulle Blogger Recognition Award -haasteen. Kiitos!Haaste on kiertänyt jo lukuisia blogeja, ja säännöt ovat seuraavat:

1. Kirjoita postaus palkinnosta logoineen
2. Kerro lyhyesti kuinka aloitit bloggaamisen
3. Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille
4. Mainitse ja linkitä blogi, joka sinut nimesi
5. Nimeä 10 bloggaajaa palkinnonsaajiksi.


Kuinka aloitin bloggaamisen?

Syksyllä 2013 kuljin töihin junalla. Junassa tuli toki tehtyä töitä, mutta myös luettua (matka kesti reilun tunnin suuntaansa). Olin aiemmin kirjannut lukemiani kirjoja vihkoon jo useamman vuoden ajan, mutta luettujen kirjojen etsiminen vihosta oli työlästä eikä vihko ollut koskaan sopivasti käsillä, kun sain jonkin kirjan loppuun. Ystäväni oli pitänyt jo jonkin aikaa käsityöblogia, toinen puolestaan reissublogia, joten ajattelin, että voisinhan minäkin perustaa kirjablogin. Koska kuitenkin teen myös käsitöitä, pohdin, että samahan nekin olisi kirjata muistiin, niin ei tarvitsisi yhtenään pohtia, milloin on kenenkin muksulle kutonut sukat ja minkäkokoinen jalka tällä silloin oli.

Aluksi - pitkäänkin - päivitin blogia pääasiassa iPhonen Blogger-sovelluksella. En juurikaan seurannut muiden blogeja enkä linkittänyt omiin postauksiini muiden kirjoituksia (en tiedä, pitäisikö linkkien luomisen onnistua tuossa sovelluksessa, mutta minä en osaa). Jossain vaiheessa tajusin, että vaikka minulla ei ollut blogissani näkyvillä jäsenet-työkalua, blogillani oli muutama seuraaja - se oli jotenkin hämmentävää. Aloin itsekin seurata entistä useampaa blogia. Muutenkin katselin blogini tilastotietoja ja tajusin, että joitakin postauksiani on itse asiassa luettu aika paljonkin. Sitten aloin lukea yhä enemmän uusia kirjoja, joista tuntui mielekkäältä "keskustella" muiden bloggaajien kanssa eli käydä kommentoimassa myös muiden blogien kirjoituksia ja linkittää niitä omiini. Nykyisin siis kirjoitan tekstit koneella, jossa linkityskin onnistuu. Alkupuolen pikaisesti kirjoitetut tekstit vähän hävettävätkin, mutten nyt ala poistella mitään.

Ohjeita aloittelevalle bloggaajalle

Vaikka blogini on ollut olemassa jo kohta kolme vuotta, koen olevani aloitteleva bloggaaja itsekin. Teen tätä huvin vuoksi, ja ajoittain blogissa on hiljaisempaa, kun töissä on kiirettä. Jos bloggaajalla on jotakin suuria tavoitteita kirjoittamisen suhteen, kannattaa vinkkejä varmasti etsiä jostain muualta kuin minulta.

Jos puhutaan nimenomaan kirjabloggaamisesta, niin itse pidän siitä, että postaukset eivät paljasta liikaa kirjoista (tähän kyllä syyllistyvät vaikkapa HS:n kirja-arvostelijat useammin kuin seuraamani bloggaajat). Itse teen niin, että kirjoitan oman postaukseni ensin liki valmiiksi ja käyn sitten vasta katsomassa, mitä muissa blogeissa on jostain kirjasta sanottu (joskus olen laittanut näitä jo muistiin kirjanmerkkeihin valmiiksi, mutten lue kirjoituksia etukäteen kuin silmäillen, jos tiedän lukevani puheena olevan kirjan).

Todella moni on tähän jo vastannut, joten tämän haasteen saa kuka tahansa tästä napata, jos on vielä vastaamatta!

9gag-huumorisovelluksessa on pitkien postausten loppuun tapana jostain syystä liittää kuva perunasta. Niin että jos jaksoit lukea tänne asti, tässäpä loppukevennyksenä perunoihin (perunalastuihin) ja lukemiseen liittyvä sanonta (Pinterestistä):

 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen ottanut kommenttien valvonnan käyttöön muutaman roskapostikommentin jälkeen. Julkaisen kommentit mahdollisimman pian. Kiitos kommentistasi!