sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Sieluni hymyt -haaste


Henna Hemulin kirjahylly -blogista lähetti minulle Sieluni hymyt -haasteen. Kiitos Henna! Haasteen ideana on listata pieniä asioita, jotka tekevät onnelliseksi, viisi tai vaikka sataviisi. Haaste on lähtenyt liikkeelle Iltatähden syttyessä -blogista. Haasteeseen on tarkoitus houkutella mukaan muitakin pohtimaan syitä olla onnellinen. En haasta ketään tiettyä, mutta jokaisen kannattaa varmasti miettiä, olisiko hyvä listata niitä onnea tuovia asioita vaikka sitten jääkaapin oveen tai puhelimen muistiin, jos ei julkiseen blogiin.

Itselleni tämä haaste tuntuu hyvältä juuri nyt. Olen ollut viime viikkoina hyvin väsynyt. Ylipäätään keväät eivät ole minulle koskaan kovin helppoja. Moniin keväisiin elämässäni on liittynyt muutoksia, luopumista ja epävarmuutta tulevasta. Tämä haaste tarjoaa hyvän mahdollisuuden pysähtyä ja kohdistaa huomiota niihin onnelliseksi tekeviin asioihin. Niitä on. Alla olevista monet ovat kyllä suuriakin ilonaiheita. Lista on mieleentulojärjestyksessä, ei tärkeysjärjestyksessä.

1. Nelivuotiaan lapseni pohdinnat elämästä. Hän ilahduttaa minua päivittäin. On hämmästyttävää, millaisia asioita hän miettii, kuinka hän on niin selkeästi oma persoonansa. "Voit pitää luonasi heidän ruumiinsa, mutta et heidän sielujaan, sillä heidän sielunsa asuvat huomisessa, jonne sinulla ei ole pääsyä, ei edes uniesi kautta." - Kahlil Gibran, suom. Markku Lahtela

2. Hyviin kirjoihin eläytyminen (kuva 9gagista). On ihmeellinen kyky, että tuijottamalla paperille painettuja merkkijonoja pystymme kuvittelemaan eteemme kokonaisia maailmoja.


3. Hyvä musiikki. Että on sanoituksia, jotka voivat saada kyyneleet kihoamaan silmiin, ja kappaleita, joiden voimin askeleet kulkevat kevyemmin.
4. Käsitöiden tekeminen (kuva tekemistäni kämmekkäistä).


5. Opiskelijat, jotka lukevat. Heitäkin on. Ylipäätään opiskelijat, jotka ovat kiinnostuneita asioista eivätkä epäröi aloittaa keskustelua myös opettajan kanssa - monesta sellaisestakin asiasta, joka ei mitenkään liity oppitunnin tai oppiaineen sisältöön.
6. Se, että juuri nyt ulkona sataa ja tuulee, eikä tarvitse raahautua ulos, saa olla sisällä. Aurinkoisina kevätpäivinä kun on suorastaan jonkinlainen velvollisuus mennä ulos siristelemään ja niiskuttamaan.
7. Se, että elämässäni on ihmisiä, joiden tiedän pysyvän, vaikkemme olisi yhteydessä välillä moneen viikkoonkaan.
8. Sisarukseni. Yksi heistä menee kesällä naimisiin. 
9. Oma koti. Kesäksi valmistuva parvekeremontti. 
10. Se, että huomaa muuttuvansa. Huomaa, ettei ole sama ihminen kuin oli joskus. Arvostaa asioita eri tavalla ja hyväksyy, ettei voi vaikuttaa kaikkeen, mutta itseensä voi.

(Kuva:  Iltasanomat)

Siinäpä joitakin asioita, joiden ajatteleminen sai hymyn huulille. 

3 kommenttia:

 1. Musiikki on todella jännä juttu, on tiettyjä kappaleita joita kuuntelee vuodesta toiseen ja aina ne herättävät yhtä voimakkaita tunteita, aina niistä löytää jotain uutta tarttumapintaa.

  Kiva oli lukea mitkä isot ja pienet asiat tekevät sinut onnelliseksi :) Mietin että tämä on haaste joka kestää aikaa, tämän voisi tehdä vaikka kerran vuodessa ja katsoa, mitä mieltä milloinkin on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vielä haasteesta! Ei olisi yhtään haitaksi tehdä tätä vuosittain tai useamminkin. Joillakuilla on kuulemma tapana illalla ennen nukkumaanmenoa tai aamulla heti herätessä miettiä kolme hyvää asiaa siitä päivästä. Tietoinen hyvään keskittyminen voi olla varsin voimauttavaa.

   Poista
 2. Tämä haaste on ihana, tulee niin hyvä mieli lukiessa muiden onnenaiheita. Onnea voi löytää niin monista asioista.

  VastaaPoista

Olen ottanut kommenttien valvonnan käyttöön muutaman roskapostikommentin jälkeen. Julkaisen kommentit mahdollisimman pian. Kiitos kommentistasi!