torstai 24. maaliskuuta 2016

Alkuvuoden käsitöitä

En ole aikoihin kirjoittanut käsitöistä, ja siksi tuntuukin, että blogin alaotsikko pitäisi vaihtaa pelkäksi lukupäiväkirjaksi. On siksi hassua, kun katselin blogini tilastoja ja huomasin, että käsityökirjoitukset ovat luetuimpia. Ehkä niihin päädytään usein esimerkiksi kuvahaun kautta? 

Kyllä minä kuitenkin jatkuvasti neulon ja välillä virkkaankin, joten ehkä jaksan kirjoitella käsitöistäkin. Alkuvuonna on syntynyt tällaisia tekeleitä:


Italia-sukat
Lanka: Gjestal Janne
Langanmenekki yht. n. 120 g
Puikot: 3,5
Koko: 42 (silmukoita varressa 52, terässä kiilakavennusten jälkeen 50)

Lippu on tehty varteen silmukoita jäljitellen. Nämä sukat menivät lahjaksi, ja tein myös lastensukat, joista ei näköjään tullut otettua kuvaa.


Tuubihuivi
Lanka: Viking øko-Alpaca (100 g = 125 m)
Langanmenekki: lähes koko kerä eli vähän vajaa 100 g
Puikot: 6
Silmukoita: 28
Koko: nelivuotiaalle (ihmiselle, ei kissalle - lapsi ei halunnut tulla kuvattavaksi)


Huiviin ei ole sen kummempaa ohjetta. Reunoilla on pari silmukkaa ainaoikeaa ja keskellä valepalmikoita.


Ursus-kämmekkäät
Lanka: Novita Isoveli
Langanmenekki: Ehkä n. 60 g 
Puikot: 5
Koko: Ihmiselle, jolla on ehkä hitusen kapeampi kämmen kuin minulla

Ajattelin, että kämmekkäille olisi käyttöä esimerkiksi koneella istuessa tai kirjoitelmia korjatessa, kun käsiä meinaa palella. Nämä kyseiset yksilöt saavat kuitenkin lähteä jonkun muun käsiä lämmittämään, koska lanka on omalle iholleni liian karheaa ja lisäksi nämä istuvat vähän turhankin napakasti. Tajusin tämän jo neuloessa, mutta koska nämä olivat niin nopeatekoiset, en viitsinyt jättää keskenkään. Samaa ohjetta soveltaen aion tehdä kyllä itselleni kämmekkäät, kunhan ehdin hakea jotain sopivampaa lankaa. Vielä kun keksisin, kenelle nämä lykkään. 

Mukavaa pitkää viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen ottanut kommenttien valvonnan käyttöön muutaman roskapostikommentin jälkeen. Julkaisen kommentit mahdollisimman pian. Kiitos kommentistasi!