lauantai 30. tammikuuta 2016

Viiden kirjan haaste

Jenni Sivu sivulta -kirjablogista haastoi minut viiden kirjan haasteeseen. Kiitos haasteesta!

1. Kirja, jota luen parhaillaan

Itselleni epätyypillisesti minulla on kesken kolme kirjaa. Alexandra Salmelan Antisankari jäi kesken sen vuoksi, että piti lukea muutama kirja töitä varten. Mahdollisesti jatkan sitä vielä kuitenkin. Toinen kesken oleva romaani on Alan Drew'n Vesipuutarhat. Se on hyvin kirjoitettu ja kiehtova, joten se tulee varmasti luettua. Lisäksi olen lukenut Maailman pisin pajunköysi -nimistä tietokirjaa, johon on koottu historiallisia väärinkäsityksiä. Se sopii luettavaksi pienissä erissä.

2. Kirja, josta pidin lapsena

Olen aiemmin kirjoittanut kahdesta lapsuuden kirjasta: Oiva Paloheimon Tirlittanista ja Mauri Kunnaksen Koiramäki-sarjan yhdestä osasta. Niiden lisäksi tulee mieleen esimerkiksi Pirkko Talvion Mummu Pelakuu. Siinä oli hulvaton kuvitus ja hauskoja sanoja. Se pitäisi oikeastaan etsiä jostain käsiin.

3. Kirja, joka jäi kesken

Jos nyt yksi pitää valita, niin Umberto Econ Ruusun nimeen en ole päässyt sisälle, vaikka olen kahteen kertaan yrittänyt sitä lukea. Ehkä joskus.

4. Kirja, joka teki vaikutuksen

Tuntuu mahdottomalta nimetä yksi kirja tähän. Eri elämäntilanteissa eri kirjat ovat olleet merkityksellisiä. Ehkä nostan esiin saman kirjan kuin haastajani Jenni: Väinö Linnan Täällä Pohjantähden alla -trilogian. Se todellakin vaikutti. Elin Koskelan suvun vaiheissa mukana hyvin intensiivisesti, ja kirja avasi hyvin koko suomalaisen yhteiskunnan ja elämänmuodon kehitystä. En odottanut kirjalta mitään, vaan aloin lukea sitä sillä asenteella, että tämä pitää yleissivistyksen vuoksi lukea. Tähän voisi oikeastaan kesällä tarttua uudelleen.

5. Kirja, johon palaan uudelleen

Töiden vuoksi olen palannut useita kertoja Seitsemään veljekseen ja Tuntemattomaan sotilaaseen (ja teen sen ihan mieluusti, sillä pidän molemmista). Muuten minulla ei tällaisia kirjoja juuri ole. Varhaisnuoruuden suosikit Runotyttö-trilogia ja F. H. Burnettin Salainen puutarha on tullut luettua uudelleen aikuisena, eli ehkä ne sopisivat tähän.

En nyt laita haastetta eteenpäin, sillä niin moni on jo tähän vastannut. Toki jos jotakuta vielä houkuttaa valikoida näihin teemoihin sopivat kirjat, niin antaa mennä vain!

1 kommentti:

  1. Kivoja vastauksia sinulla. Täällä pohjantähden alla todellakin on vaikuttava teos. Siihen on saatu vangittua se jokin.

    VastaaPoista

Olen ottanut kommenttien valvonnan käyttöön muutaman roskapostikommentin jälkeen. Julkaisen kommentit mahdollisimman pian. Kiitos kommentistasi!