keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Blogistanian kirjallisuuspalkintoehdokkaani


(Logot: Marja-Leena Liipo)
Pohdin pitkään, osallistunko Blogistanian kirjallisuuspalkintoäänestykseen. Ennen en ole osallistunut, mutta viime vuonna luin tavallista enemmän, joten hyviä ehdokkaita olisi. Lopulta sain äänestyspostauksen naputeltua.

Blogistanian Finlandia -kategoriassa palkitaan bloggaajien arvostamia kotimaisia kirjoja (romaanit, novelli- ja runokokoelmat sekä sarjakuvat). Tätä äänestystä emännöi Kulttuuri kukoistaa -blogi. Omat pisteeni menevät seuraaville kirjoille:

3 pistettä: Pauliina Vanhatalon Pitkä valotusaika
2 pistettä: Emmi Itärannan Kudottujen kujien kaupunki
1 piste: Miina Supisen Mantelimaa

Blogistanian Globalia -kategoriassa palkitaan bloggaajien arvostamia käännöskirjoja. Tätä äänestystä emännöi Kirjallisena. Minna Itse annan pisteitä seuraavasti:
3 pistettä: Anthony Doerrin Kaikki se valo jota emme näe
2 pistettä: Karen Joy Fowlerin Olimme ihan suunniltamme
1 piste: John Williamsin Stoner

Blogistanian Tieto -palkinnon saajiksi saisi äänestää sekä kotimaista että käännettyä tietokirjallisuutta. Tätä äänestystä emännöi Les! Lue! -blogi. Tähän kategoriaan nimeän nämä kirjat:
3 pistettä: Matti Riekin Täältä pohjoiseen - Sentencedin tarina
2 pistettä: Kimmo Oksasen Kasvonsa menettänyt mies
1 piste: Osmo Soininvaaran Jäähyväiset eduskunnalle 

Jos olisin lukenut vieläkin enemmän, ehdokkaani olisivat ehkä vähän erilaiset, mutta näistä kaikista kirjoista olen vuoden mittaan nauttinut. Sentencedin tarinan sain tosin käsiini jo vuoden 2014 puolella, mutta ymmärtääkseni virallinen julkaisupäivä oli tammikuussa 2015. Olisi mukava äänestää myös lastenkirjakategoriassa, mutta en ole tullut esitelleeksi lastenkirjoja blogissani satunnaisia poikkeuksia lukuun ottamatta. Silti luen niitä paljon, eli ehkä täytyy alkaa blogata myös niistä, jos vain aikaa jostain riittäisi.

2 kommenttia:

  1. Pitkä valotusaika on ollut esillä monessa blogissa, siihen pitäisi tutustua. Mantelimassa on mainio, se ei vain minun äänestykseeni yltänyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin suositella Pitkää valotusaikaa! Minä voisin ostaa sen omaan hyllyynikin, niin paljon viehätyin siitä. Mantelimaan luin juuri sopivaan aikaan joulun alla, ja se oli lukuvuoden piristys.

      Poista

Kommentointimahdollisuus on vaatii Google-kirjautumisen. Kiitos kommentistasi!