keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Selviytyjäpöllöjä


Törmäsin Kalajokilaakso-lehden juttuun ylivieskalaisesta Reetasta, joka on taistellut jo vuosia leukemiaa vastaan. Reetan koulun vanhempainyhdistys on aloittanut keräyksen perheen hyväksi, sillä voi olla, että Reetta pääsee uudenlaiseen hoitoon Saksaan. Keräykseen liittyy myös pöllökampanja: Reetta ja hänen äitinsä ovat itse virkanneet pöllöjä, joita selviytyjäpöllöiksi kutsutaan. Niitä on tarkoitus myydä hyväntekeväisyystapahtumissa, ja nyt pöllöjä on alettu tehdä myös talkoilla heidän hyväkseen. Facebookissa on asiaa varten Reetan pöllöt -niminen ryhmä, josta löytyy tiedot, minne pöllöjä voi lähettää ja missä niitä myydään. Ryhmä on julkinen, eli pitäisi löytyä haulla, kun Facebookiin kirjautuu.

Lyhyesti sanottuna: luin jutun, (pyyhin kyyneleet), tartuin koukkuun ja rupesin virkkaamaan. Minulla oli 6-7 kerää Isoveli-lankaa valmiina laatikossa ja lisäksi vielä hypistelymuhveista jääneitä keränloppuja, joten päätin käyttää ainakin ne. Virkkasin kiinteillä silmukoilla pussimaisia kappaleita. Korvien kohdalla tein muutaman kerroksen pylväitä. Silmät virkkasin erikseen ja jätin aina niin pitkän langanlopun, että sillä sai silmän kiinnitettyä.Neniä varten ostin Fimo-askartelumassaa (maksoi Prismassa 2,50 e/pkt) ja pienen sydänmuotin. Massaa muokataan muovailuvahan tapaan ja paistetaan uunissa 110-130 asteessa n. 15 min. Silmien keskelle ompelin napit, joita löysin omista ja kavereiden laatikoista. Aika kivoja näistä tuli - toivottavasti menevät kaupaksi, tarkoitus on hyvä.

1 kommentti:

  1. Oi, nämä on kyllä enemmän kuin aika hyviä :)

    Blogissani on sinulle tunnustus ja haaste: http://hemulinkirjahylly.blogspot.fi/2015/10/liebster-award-ja-uusi-blogi.html

    VastaaPoista

Olen ottanut kommenttien valvonnan käyttöön muutaman roskapostikommentin jälkeen. Julkaisen kommentit mahdollisimman pian. Kiitos kommentistasi!