maanantai 5. lokakuuta 2015

Pikkuruinen pipo


Pikkuruinen pipo

Lanka: Madame tricote Golden (94 % akryylia ja 6 % metallinhohtoista polyesteria)
Puikot: 3
Langanmenekki: n. 27 g (jos keittiövaakaani on luottaminen)
Koko: päänympärys n. 40 cm

Pipo on tästä langasta tehtynä tarkoitettu lähinnä söpöstelytarkoitukseen, sillä akryyli ei juuri lämmitä. Ohje on mukailtu Novitan Muksu extra -lehdestä vuodelta 2008. Ohje oli alun perin Novitan Tennessee-langalle, ja tämä lanka on ohuempaa (100 g = 370 m). Siksi piposta tuli paljon pienempi kuin ohjeen mukaan olisi pitänyt tulla.

Ohje:
Luo 104 s pyöröpuikolle tai sukkapuikoille. Neulo suljettuna neuleena joustinta 1 o, 1 n kunnes kappaleen korkeus on n. 3 cm. Vaihda sileään neuleeseen ja lisää tasavälein 6 s (työssä nyt 110 s). Neulo sileää neuletta, kunnes kappaleen korkeus on 9 cm. Kavenna tasavälein 2 s (työssä nyt 108 s).

Aloita sitten kavennukset. Jos olet tähän asti neulonut pyöröpuikoilla, vaihda sukkapuikoille, koska kavennusten paikka on silloin helpompi hahmottaa. Neulo jokaisen puikon alussa ja keskellä 2 s oikein yhteen (kerroksella kaventuu 8 s). Tee tällaiset kavennukset joka 3. kerros yhteensä 5 kertaa ja sitten joka 2. kerros kunnes työssä on jäljellä 28 s. Jatka kavennuksia joka kerroksella, kunnes työssä on jäljellä 12 s. Katkaise lanka, pujota neulalla silmukoiden läpi ja päätä hyvin. Pipoon lisätty rusetti

Rusetin olen tehnyt tämän videon ohjeella. Luo 11 s. Jätä pitkä langanpää alkuun.  Neulo helmineuletta n. 16 cm korkea kappale. Päätä silmukat ja jätä taas pitkä langanpää. Ompele kappaleen päät yhteen. Kierrä langanpäitä kappaleen ympäri keskikohdasta. Solmi langanpäät yhteen. Ompele rusetti kiinni pipoon. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen ottanut kommenttien valvonnan käyttöön muutaman roskapostikommentin jälkeen. Julkaisen kommentit mahdollisimman pian. Kiitos kommentistasi!