maanantai 3. elokuuta 2015

Antti Leikas: Melominen


Antti Leikaksen Melominen (2011, Siltala, 190 s.) kertoo yhdestä vuorokaudesta Arto Jaakkolan elämässä. Arto on töissä firmassa, jossa kaikki ovat titteliltään jonkinlaisia päälliköitä. Artolle itselleen töihin orientoituminen on vaikeaa, sillä hän nukahtelee yhtenään ja väsyneet ajatukset harhailevat asiasta toiseen.

Työpäivän jälkeen odottaa arki, jossa lapset on haettava hoidosta, syötettävä, pestävä ja nukutettava, ja sen lisäksi pitää tietysti viettää aikuisten laatuaikaa. Yöllä taas on valvottava nuorimmaisen kanssa.

Minusta tämä Leikaksen kirja ei ole hauska. Voisi se olla, ja moni on sitä sellaisena myös pitänyt. Mietin vain, että jos nainen kirjoittaisi kirjan, jossa hän nukahtelee työpaikallaan, otettaisiinko se huumorilla? Leikaksen kuvaus saa ajoittain absurdit mittasuhteet, ja lopussa lukija ei voi olla ihan varma, onko osa tapahtumista kenties päähenkilön unta.

Kukaan lukupiirissämme ei myöskään pitänyt tästä kirjasta, joten aion laittaa tämän lukuhaasteeni kohtaan "kirja, jonka saanut huonot arvostelut". Olkoonkin, että "oikeat" kriitikot ovat tästä tykänneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen ottanut kommenttien valvonnan käyttöön muutaman roskapostikommentin jälkeen. Julkaisen kommentit mahdollisimman pian. Kiitos kommentistasi!