torstai 30. heinäkuuta 2015

Maija-sukat


Maija-sukat

Lanka: Gjestal Maija (50 g = 130 m, 85 % villaa, 15 % polyamidia)
Langanmenekki: n. 86 g (vajaa 2 kerää)
Puikot: 3 
Silmukoita: 56 
Koko: n. 39


Näin kuvan tällaisista sukista ja ruutupiirroksesta Facebookin Voihan villasukka -ryhmässä. Kopioin ruutupiirroksen sieltä ja lisäsin siihen yhden nurjan silmukan reunaan, koska halusin 14 s puikolle. Oman hankaluutensa tuo se, että olen vasenkätinen ja luen ruutupiirroksia vasemmalta oikealle, joten joudun aina miettimään kavennukset tarkkaan. Kuviosta näkyy, mihin suuntaan ne kallistuvat. 

Gjestal Maija on vahvuudeltaan noin Novitan Nallea vastaava lanka, mutta jotenkin pehmeämpää ja siten miellyttävämpää neuloa. Haastavaa tässä sukassa oli se, miten jakaa silmukat järkevästi tuossa kantalappua aloittaessa ja myös kavennuksia tehdessä, kun pitsineule jatkuu jalkapöydän päällä. Olisin siis tarvinnut ehkä kunnon ohjeen, eivätkä sukat ole ihan identtiset. Se tuskin käyttöä silti haittaa. Nämä menevät lahjakoriin odottamaan joulua (!). Olen kerrankin ajoissa. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen ottanut kommenttien valvonnan käyttöön muutaman roskapostikommentin jälkeen. Julkaisen kommentit mahdollisimman pian. Kiitos kommentistasi!