maanantai 9. maaliskuuta 2015

Anna-Leena Härkönen: Kaikki oikein

"Tästä kirjasta kuitenkin ymmärsi jotain. Hän jätti nykyään kesken kaikki ne, joissa lukijan piti itse koota päässään palapelimäinen juoni ymmärrettäväksi kokonaisuudeksi." (S. 34)


Anna-Leena Härkösen vuonna 2014 ilmestyneen Kaikki oikein -romaanin takakannessa luonnehditaan: "Härkönen kertoo riemastuttavan tarinan rahapsykoosiin joutuvasta Puttosen pariskunnasta." Minusta tämä kirja ei ollut erityisen riemastuttava, enkä jaksa siitä paljon kirjoittaakaan.

Puttosen pariskunta, Eevi ja Kari, voittavat siis lotossa päävoiton. Se, mitä siitä seuraa, on aika ennalta-arvattavaa: Eevi ostaa minkkihuivin ja timanttisormuksen ja lähtee luksuslomalle Thaimaahan, Kari taas vaihtaa auton, ryyppää ja bilettää. Työkuviot, parisuhde ja muut ihmissuhteet joutuvat uuden tarkastelun kohteeksi. 

Härkösen tekstiä on helppo lukea - sen takia lainasin alkuun päähenkilön ajatuksen nykykirjallisuudesta. Ei tämä kirja silti mitään erityistä antanut. Teos ei myöskään sovi lukuhaasteessani oikein mihinkään kohtaan - niin kyyninen en halua olla, että Puttosten alkoholin ja riitojen sävyttämä elämä olisi "klassinen rakkaustarina". No, jospa se 52 kirjaa täyttyisi muutenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti