tiistai 13. tammikuuta 2015

Alice Hoffman: Punainen puutarha

Alice Hoffmanin Punainen puutarha (2011) saa täyttää lukuhaasteestani kohdan novellikokoelma.Kirjan tarinat alkavat vuodesta 1750, Blackwellin kaupungin perustamisesta. Kaikki novellit sijoittuvat tähän kaupunkiin. Elävimpänä henkilönä kirjasta jäi mieleen juuri urhea uudisraivaajanainen Hallie Brady, jonka periksiantamattomuuden ansiosta pieni seurue selviää talven yli ja asettuu aloilleen joenvarteen. 

Reilun parinsadan vuoden aikana kaupunki kasvaa. Asukasmäärä lisääntyy, mutta eri novelleissa vilahtelevat silti samojen sukujen jäsenet, Kellyt, Partridget ja Mottit. Tarinat ovat aikajärjestyksessä, ja niitä erottaa välillä jopa 40 vuotta. 

Pidin tästä sattumalta valitusta pokkarista aika paljonkin. Pikkukaupungissa tarinat elävät ja muuttuvat. Hallie Bradyn puutarha saa välillä ruohottua vuosikymmeniä, kunnes taas joku uuden sukupolven edustaja raivaa ja kitkee sen ja ihastuu tai kauhistuu kaikkien kasvien kasvaessa punaisina. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen ottanut kommenttien valvonnan käyttöön muutaman roskapostikommentin jälkeen. Julkaisen kommentit mahdollisimman pian. Kiitos kommentistasi!