sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Salama McQueen -sukat lahjaksi

Autosukat nelivuotiaalle, koko n. 29 

Lanka: Sukkaan 7 veljestä pinkki (553) ja harmaa (043) sekä kuvioon punainen (549), keltainen (268), musta (099), valkoinen (011) ja joku sininen suttura lankalaatikosta (varmaan ihan hyvät silmät tulisi mustalla ja valkoisellakin)
Puikot: 3 1/2 ja 4 (minulla on tiukka käsiala, jollekin muulle sopiva voisi olla 3 ja 3 1/2)

Kuvio on tehty jälkikäteen silmukoita jäljitellen, ja ruutupiirros on otettu Ravelrysta. Oranssin korvasin punaisella.

Ohje:
1) Luo ohuemmille puikoille pinkillä langalla 48 silmukkaa ja kudo joustinneuletta 2 o, 2 n noin kymmenen kerrosta.
2) Vaihda työhön paksummat puikot ja harmaa lanka. Älä katkaise pinkkiä lankaa, jos haluat vielä tehdä raidan sillä. Neulo 3 kerrosta harmaata ja 3 kerrosta pinkkiä. Nyt voit katkaista pinkin langan. Neulo harmaalla vielä 20 kerrosta tai kuinka pitkän varresta haluatkaan. (Myöhemmin lisättävän kuvion korkeus on 16 kerrosta.) Ota sitten taas pinkki lanka mukaan työhön ja neulo 3 kerrosta pinkkiä ja kolme kerrosta harmaata. Viimeisellä harmaalla kerroksella neulo joka puikon keskellä 2 o yhteen (työhön jää 44 s).
3) Vaihda työhön ohuemmat puikot ja neulo taas joustinneuletta noin 10 kerrosta.
4) Tee kantapää. Itse tein vahvistetun kantapään, jossa oli keskellä 10 s ja reunoilla 6 s. Kantapääohjeita löytyy esim. Ullaneuleesta.
5) Jatka poimimalla harmaalla langalla kantalapun reunasta esim. 10 silmukkaa tai mitä siinä nyt sitten onkaan. Neulo 3 kerrosta harmaalla ja 3 kerrosta pinkillä. Tee samalla kiilakavennuksia esim. joka toinen kerros, kunnes joka puikolla on taas 11 silmukkaa.
6) Tässä sukassa näyttäisi olevan harmaita kerroksia 24, sitten 3 kerrosta pinkkiä ja kolme kerrosta harmaata. Sukan teräosan pituus ennen kavennuksia on 15 cm. (Ks. Novitan kokotaulukko)
7) Sukan kärkiosa on tehty pinkillä langalla. Kärkikavennukset on tehty siten kuin olen oppinut ne tekemään, esim. Ullaneuleesta löytyy siihenkin erilaisia ohjeita. Olen kaventanut joka toisella kerroksella siihen asti, että puikoilla on 5 s. Sitten olen kaventanut joka kerroksella. Kun jäljellä on 8 s, katkaise lanka ja vedä loppujen silmukoiden läpi.

Salama McQueen on siis tehty sukkaan jälkikäteen silmukoita jäljitellen. Kuvion korkeus on 16 kerrosta ja leveys 25 silmukkaa. Tässä vielä ruutupiirros molemmin päin, kun toiseen sukkaanhan se olisi loogista olla toisin päin. Silmukoiden jäljentäminen on vieläpä Kodin Kuvalehden mielestä helppoa; omasta mielestäni hankalaa ja aikaavievää, kun pitää päätellä viiden erivärisen langan päätkin jollain tavoin.
3 kommenttia:

 1. Komeat sukat! Kelpaisi meidänkin "silmäauto"-fanille :)

  VastaaPoista
 2. Voisikohan nuo sukat neuloa niin että kuvio tulee kirjoneuleena? Siis ei jälkikäteen päälle tehtynä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silloin kannattaisi varmasti tehdä auto kummallekin puolelle. Silti en neuloisi kuin punaisen värin kirjoneuleena ja tekisin silmukoita jäljitellen loput, koska niitä tulee niin vähän. On turhauttavaa kierrättää montaa lankaa koko sukan ympäri.

   Poista

Olen ottanut kommenttien valvonnan käyttöön muutaman roskapostikommentin jälkeen. Julkaisen kommentit mahdollisimman pian. Kiitos kommentistasi!