maanantai 27. lokakuuta 2014

Kauko Röyhkä: Poika Mancini

Kävin katsomassa Oulun kaupunginteatterissa mainion näyttämösovituksen Kauko Röyhkän Poika Mancini -kirjasta. Kuin kohtalon oikusta bongasin kirjan heti sen jälkeen kirpputorilta. Ostettavahan se oli.

Poika Mancinin nimihenkilö on Ouluun paluumuuttanut 18-vuotias muusikonalku, jolla on suuret luulot itsestään. Hän tapaa Nallikarissa tytön, Even, jonka kanssa hän alkaa seurustella, vaikkei tämä mikään ihannenainen olekaan. Mancinia tuntuu kiehtovan enemmän kaikki saavuttamaton, ja siksi esimerkiksi Even uskonnollinen ystävä Katja olisi kiinnostavampi. Katja kertoo tapahtumista myös omasta näkökulmastaan. Katja on seurustellut aiemmin lyhyen aikaa muusikko Välden kanssa, joka on kuitenkin muuttanut Helsinkiin. Katjan sisko on kuollut, ja Katja kantaa huolta niin isästään kuin monesta muustakin asiasta.

Mancinin ja Katjan lisäksi yksi teoksen kertojista on Välde. Välden näkökulma näkyi näyttämösovituksessa vähemmän kuin kirjassa. Hänet hankitaan tuottamaan Mancinille levyä, mutta nuorelle tähdenalulle ei kelpaa mikään. Levyraativierailun ja Tavastian-keikan jälkeen Mancini on entistäkin varmempi, että hänestä tulee jotain suurta. Mutta mihin asti siivet kantavat?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen ottanut kommenttien valvonnan käyttöön muutaman roskapostikommentin jälkeen. Julkaisen kommentit mahdollisimman pian. Kiitos kommentistasi!