sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Taskunovelleja

Nappasin junalukemiseksi novellikokoelman nimeltä Taskunovelleja (Karisto, 2013). Siinä on kaksitoista lyhyttä novellia, joista yksi on sarjakuvamuotoinen. Kokoelman novellit olivat osin pettymyksiä, vaikka mukana on sellaisia kirjailijoita kuin Riku Korhonen, Tuomas Kyrö ja Petri Tamminen.

Eniten pidin Sirpa Kähkösen novellista Sorbettisydän. Novellissa on päähenkilönä tyttö, joka on etelänlomalla äitinsä kanssa. Rannalla jäätelöä myyvä poika tuo hänen mieleensä jonkun toisen: pojan, jota on ikävä, vaikkei taida olla mitään ikävöitävää.

"Poika -- kumartui myymään jäätä tytölle, jonka sydäntä poltti. Kaksi euroa, se oli pieni hinta sydämen sammuttamisesta. -- Joutsenkolikkoon oli lyöty Immin haikeus, ikävä oli sykkinyt hänen sormenpäistään rahan kuluneeseen metalliin, ja poika vei sen pois, vei mennessään ja laski sen kiertoon, hiipumaan, kaikkoamaan. -- suru lehahti hänen sydämestään yöperhosten joukkoon."

Novellissa oli selkeä ajatus ja kaunista kieltä. Se sopisi myös luettavaksi äikäntunnille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen ottanut kommenttien valvonnan käyttöön muutaman roskapostikommentin jälkeen. Julkaisen kommentit mahdollisimman pian. Kiitos kommentistasi!