keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Luettua: Nälkäpeli


Suzanne Collinsin Nälkäpeli-trilogian ensimmäinen osa ilmestyi vuonna 2008. Se kertoo tulevaisuuden Amerikasta, Panemista, jossa köyhiltä alueilta valitaan vuosittain osanottajat julmaan tosi-tv-ohjelmaan. Voittaja on viimeisenä hengissä selvinnyt, loput kuolevat nälkään, janoon, luonnonoloihin tai toistensa tappamina.

Päähenkilö Katniss joutuu mukaan tähän Nälkäpeliksi nimettyyn peliin. Hänen kilpakumppanikseen valitaan Peeta Mellark, ja kirjassa on myös jonkinasteista romantiikkaa. 

Collins ei ole mikään Tolkien. Katsoin aiemmin ensimmäisen Nälkäpeli-elokuvan, ja olisin toivonut, että kirja olisi syventänyt elokuvan kuvausta henkilöistä ja heidän taustoistaan, mutta näin ei juuri ole. Toki jotkin asiat ymmärtää kirjasta paremmin, esimerkiksi kilpailijoiden arvonnan. Collinsin vahvuus on kuitenkin toiminnan kuvauksessa, ja kirja on siksi nopealukuinen. Jatko-osatkin aion lukea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen ottanut kommenttien valvonnan käyttöön muutaman roskapostikommentin jälkeen. Julkaisen kommentit mahdollisimman pian. Kiitos kommentistasi!